11 Temmuz 2011 Pazartesi

Aldatılan kadınlar genellikle ne hisseder

Aldatılmak galiba dünya üzerindeki en kırıcı ve onurunuzu zedeleyici olaylardan biridir herhalde. Sizce aldatıldığınızı tam olarak öğrendiğinizde gitmek mi daha zor, yoksa kalmak mı? Ona tekrar eskisi gibi güvenebilmek acaba mümkün mü?
Aldatılmak, sorunu günümüzde ilişkilerde ki galiba en önemli sorunlardan biri. Birbirini çok seven, birlikte mutlu olan, birlikte vakit geçirmeye doyamayan, insanlar bir araya gelip “çift” oluyorlar. Fakat zamanla insanlar galiba değişiyor. Aradan geçen o uzun yıllar, hayata olan bakışı değiştirebiliyor, sevgiyi de beraberin de alıp götürebiliyor.

Hemen hemen çoğu ilişkide aldatma olayının gölgesi altında kalıyor. Aldatma söz gibi bir durum söz konusu olduğunda kadınlar çok büyük bir travma ve yıkılma yaşıyor. Yaşadıkları ilişkiye ve kendine olan öz güveni sarsılıyor ve pek çoğumuz bu durum karşısın da ne yapacağımızı düşünür bir hale geliyoruz…
“Yuvan bozmamalısın, yuvanı koru” baskısı gelir ilk !
Bir ilişkide sadakatsizlik gibi bir durumunda, aldatıldığını öğrenen bir kadın için ortaya çıkmış ya da bastırılmış öfke, büyük sinir oluşumları, kaygı bozukluğu ya da depresyon gibi şeylerin oluşma ihtimali çok yüksektir. Çevreden gelen bu baskılar da ruh halini fazlasıyla etkiliyor. Bu baskıya sebep olan çevre, özellikle de aile tabii ki. Çoğunlukla bu tip şeyler geleneksel ailelerde, “yuvanı korumalısın” şeklinde yapılan baskı, bazen de “boşan hemen” dayatmasına da dönebiliyor. Oysa ki siz aldatıldığınızda, her ne kadar öfke veya sinir de duyuyor olsanız, bunca yılı geçirdiğiniz insanı yani sevgilini veya eşinizi bir çırpıda öylece bırakıvermek söylendiği kadar çok da kolay olmayabiliyor.
Genellikle sakinleşmeyi bekleyin
Aldatıldığınızı bilseniz bile veya öğrendiğinizde evliliği sürdürmek ve ayrılmamak isteyebilirsiniz. Fakat, dikkate almanız gereken çok önemli bir konu var: Eğer evlilik dışı bir ilişkide sizin eşiniz ile o üçüncü şahıs arasında çok duygusal bir bağ varsa, bu kişinin uzaklaştırılmasında sorun yaşanma ihtimali oldukça yüksek.
İlişkiyi hemen bitirmek, küsmek, boşanmak, ayrı yaşamak, ekonomik bağımsızlığı olmayan, özellikle çocuk sahibi kadınlar bakımından daha zor, bunu kabul etmek gerek. Bu durum bazen imkansız bile olabiliyor. Fakat , henüz yeni yaşanmış bir üzüntü halinde, daha olayın sıkıntısını ve öfkesini tam olarak üzerinizden atmadan karar vermeniz pek doğru olmaz. Çünkü psikologlar ve ilişki terapistleri karar vermeden önce biraz daha sakinleşmek gerektiğini biraz daha düşünülmesi gerektiğini söylüyor. Bu esnada tedavi edilmesi gereken herhangi bir depresyon ya da kaygı, düşünce, sinir bozukluğu varsa, onun çözülmesi de çok yerinde bir durum olur. Çünkü aksi takdirde çok karamsar bir bakış açısına sahipken verdiğiniz bu karar, sizi ileride mutlu etmeyecektir. Hatta daha fazla üzülmenize bile sebep olabilecektir.

Kendi kararınızı mutlaka kendiniz verin 

Aldatıldığını öğrenen bir bayan yaşadıklarını, arkadaşlarıyla, çevresiyle, dostlarıyla ve ailesi ile paylaşması çok doğal. Fakat, burada en önemli nokta, son kararı kişinin tamamen kendisinin vermesidir. Bu sayede her şeyi tam olarak sorgulayıp öyle karar verdiğinden emin olacaktır.
Aile de arkadaşlar da çevresi de iş arkadaşları da iyi birer dinleyici olabilirler, fakat aynı zamanda “akıl veren” durumuna da hemen gelebilirler. Çevrenizdeki bazı insanlar, erkeğin bu tek gecelik aldatmasının cinselliğe olan o büyük zaafından dolayı olduğunu ve bu durumun makul görülmesi gerektiği söyleyebilir. Gerçek şu ki, aldatılmış bir kadın için, ister tek gecelik ilişki ister duygusal ilişki, yaşanan tüm bu sıkıntılar açısından herhangi bir fark olmuyor. Açı çeken ve çekmeye devam edecek olan yine siz oluyorsunuz yani aldatılan kişi.

Kaynak:Aldatılan kadınlar genellikle ne hisseder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder