11 Temmuz 2011 Pazartesi

Zihin Açan Yiyecekler

Beynin sağlıklı şekilde çalışması için tüketilmesi gereken besinler:

1. Soğan: Mantıklı düşünmeyi sağlıyor. Japon araştırmacılara göre, içeriğinde kükürt bulunan soğan vücuttaki toksinleri dengeliyor.
2. Sardalya: Hafızanın gücünü artıran D vitaminini içerir. Beslenme yazarı Kate Percy, sardalyanın günde 80 gram tüketilmesini öneriyor.
3. Antepfıstığı: Diyetisyen Anita Bean, öğleden sonra 25 gram tüketilmesini önerdiği antepfıstığının gerçek bir aminoasit olduğunu söylüyor.
4. Biber: Biber, beynin sinir taşıyıcılarını düzenliyor ve günlük besin miktarının yüzde 14’ünü karşılıyor.
5. Yabanmersini: Bir Fransız araştırması, yabanmersininin kavrama yeteneğini artıran flavonoid maddesini yüklü miktarda içerdiğine vurgu yapıyor. Diyetisyen Bean, 120 gram yabanmersininin yoğurtla tüketilmesini öneriyor.
6. Badem: Günlük alınması gereken magnezyum miktarının yüzde 20’sini karşılıyor. Atıştırmalık olarak yaklaşık 28 gram tüketilmesi öneriliyor.
7. Kırmızı Lahana: Doğranmış olarak 100 gram tüketilmesi gerekiyor.
8. Barbunya: B vitaminlerinin parçası olan inositol ve kolin maddelerini içeren barbunya, beyin hücrelerinin çalışmasına yardımcı oluyor. Acı biberle birlikte ve günde 177 gram tüketilmesi öneriliyor.
9. Balkabağı: Luteonin kaynağı olan balkabağı ise beynin hafızayla ilgili bir bölümü olan hipokampüste oluşabilecek bir enfeksiyonu engellemeye yardımcı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder