11 Temmuz 2011 Pazartesi

Kalori Yakmak İçin Yapılması Gerekenler

Kalori yakmak için neler yapmalısınız? Hangi sporu yaparsanız daha çok kalori yakarsınız? İşte kalori yakmak için yapmanız gerekenlerin listesi:

Bisiklete Binmek
Günde 10 dakika bisiklete binerek 100 kalori yakabilirsiniz.
Video Egzersizi
Günde 10 – 15 dakika, haftada 4 – 5 defa video eşliğinde egzersiz yapın.
Yürüyüş
Her gün 15 – 20 dakika yürüyüş yaparak daha sağlıklı olabilir ve kalorileriniz yakılmasını sağlayabilrsiniz.

Zıplama

İple atlamak hafiftir hissettirir, hemen hemen her yerde kullanılabilir. Giydiğiniz ayakkabıların iyi olduğundan emin olun ve her atlayıştan önce ve sonra bacak kaslarınızı gerin, özellikle baldırlarınızı. 15 dakika yaptığınızda 100 kalori yada daha fazlasını yaktıracaktır. 2-3 dakika içinde seri yapmanız gereklidir ama vücudunuzun çok çabuk adapte olması sizi şaşırtacaktır.
Koşmak
Birkaç dakika koşmanız 15 dakika yürüyüşte yaktığınız kaloriye eşdeğer.
Merdiven Çıkmak
Merdiven çıkmak bacak ve kalçalarınızın kuvvetlenmesi için mükemmel bir yoldur ve çok etkili bir biçimde kalori yaktırır.
Dans Etmek
Hiçbir şey bacak kaslarınızı, sağlığınızı ve ruh durumunuzu danstan daha iyi geliştiremez. Gece kulübüne gitmenize gerek yok ve bir partneriniz olmasına da, odanızda, mutfakta ya da oturma odasında da dans edebilirsiniz. Çok utangaçsanız, perdeyi kapatın. Bir müzik açın ve dans edin!
Ev İşleri
Her gün 20 dakika ev işi yaparak 100 kalori verebilirsiniz.
Araba Yıkamak
Arabayı yıkamak ve silmek vücudunuzun üst kısmı için egzersiz olacaktır. Arabanın üst ve baş kısmına uzanarak silmek, bükülebilirliğinizi artırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder