27 Şubat 2011 Pazar

Baş Ağrılarının Sebepleri

Baş Ağrılarının Sebepleri

Gerilime Bağlı: Şiddetli olmayan, fakat sürekli bir ağrıdır. Herhangi bir zonklama olmaz. Baş veya boyun kısmında sıkışıklık hissi olur. Yetersiz uyku, depresyon ve stres başlıca sebepleridir.
Migren: Başta şiddetli ve zonklayıcı bir ağrıdı. Genellikle gözün arkasında hissedilir. Işığa ve sese karşı hassasiyet, kusma ve mide bulantısı olur. Sebepleri ise düzensiz diyet ve hormonlu ilaçlardır.
Demet (Küme): Çok şiddetli olur. Genellikle tek göz çevresinde veya arkasında hissedilir. Burun tıkanıklığı, göz yaşarması da beraberinde olabilir. Ağrı genellikle uyku sırasında gelişir. Alkol ve sigara en büyük sebebidir.
Regl’e Bağlı: Adet dönemlerinden hemen önce veya sonra meydana gelen ağrılardır. Migrene benzer.
Sinüslere Bağlı: Şiddetli ve sabittir. Burunda kıvamlı sıvı akışı yaşanabilir. Ağrı burun etrafından başlar, alın ve kulaklara kadar yayılır. Sebepleri ise sinüs enfeksiyonu ve burun tıkanmasıdır.
Alerjiye Bağlı: Sinüslerin tıkanması, gözlerde yaşarma, kaşıntı ve başta zonklamayla belirti verir. Çiçek tozu, küf ve toz, ağrıya sebep olur.
Kafeine Bağlı: Zonklayıcıdır ve aşırı kafeinden kaynaklanır.
Yorulmaya Bağlı: Ağrı, belirli bir bölge ile sınırlı değildir. Yorucu fiziksel aktiviteler, hapşırma, öksürme, tümör, migren ile birlikte görülebilir.

Eklem:
Başta basınç veya sıkışma hissi, çenede ağrılı bir çatırdama ile belirti verebilir. Çenede bozukluk ve stres başlıca sebebidir.
Romatizma: Boyunda veya başın arka bölümünde, hareket ettiğinden artan ağrılardır. Kireçlenme ve üşütmeden olur.
Göz Yorgunluğu: Göz çevresinde ağrı hissedilir. Görme bozukluğu ve astigmat ağrının sebebidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder